TECNOCASA,
CÉGTÖRTÉNET

Ingatlanközetítő franchise hálózat

A Tecnocasa márkanév 1979-ben született, amikor az alapító, Oreste Pasquali Milánó külvárosában megnyitotta az első ingatlanközvetítő irodáját. Az a korábban nem látott ötlet vezérelte, hogy az irodák a földszinten legyenek, nagy utcai kirakattal, hogy így láthatóbbá és könnyebben elérhetővé váljanak, valamint közvetlenebb kapcsolat alakulhasson ki az ügyfelekkel. Ez egy hatlamas újítás volt a szektorban.

1979
Megszületett a Tecnocasa márkanév. Az a márka, amely az utcáról nyíló, kirakatos irodáival különböztette meg magát Milánó más ingatlanközvetítő ügynökségeitől.
1982
Létrejött a Pegasofin márka, amely a hitelintézetekkel fennálló szoros kapcsolatain keresztül különböztette meg az irodáinkat a konkurenciától, az ingatlanvásárlók hitelproblémáinak megoldását tűzve ki célul.
1986
Az Oreste Pasquali közvetlen irányítása alatt álló 60 ingatlanközvetítő iroda felvette a franchise vállalati formát. Ez a kezdeményezés tette lehetővé a Tecnocasanak, hogy új és szervezettebb munkamódszerrel nyújtson szakképesítést dolgozóinak.
1989
Az olasz vállalatok ingatlanközvetítési igényeire válaszul megszületett az ipari és kereskedelmi szektornak szentelt hálózat.
1994
A Tecnocasa nemzetközi terjeszkedése, amely Spanyolországból indult, az alábbi hét országgal bővült: Franciaország, Marokkó, Mexikó, Lengyelország, Thaiföld, Tunézia és Magyarország.
1996
A Pegasofin is felvette a franchise vállalati formát, hogy ugyanazokkal a módszerekkel és ugyanazzal az értékteremtéssel tudja támogatni dolgozóit a vállalkozóvá válásban, amelyek korábban a Tecnocasa Franchise esetében is hatékonynak bizonyultak.
1999
Megszületett a La Ducale S.p.A., amely az olasz családok lakhatási szükségleteinek és vágyainak, igényeinek több, mint 30 éves ismeretét kamatoztatva, azzal a céllal alakult, hogy segítse és megszervezze a kereskedelmi- és lakóingatlanok építését.
2000
Az olasz hitelközvetítő hálózat átvette a Spanyolországban már jelen levő Kiron márkanevet, annak érdekében, hogy nemzetközi szinten is azonos legyen a névhasználat.
2001
Létrejött a Tecnorete, amely a Csoport második ingatlanközvetítő hálózata.
Ugyanebben az évben, a Tecnocasa hozzájárulásának is köszönhetően jóváhagyták a 39/89-es törvény módosítását, amely alapján megkezdődhetett a szakemberek képzése, rangot adva több, mint 20.000 fiatalnak a szakmában.
2005
Létrejött az Epicas, amely a Csoport második hitelközvetítő ága és amely máig ugyanzokon az értékeken alapul, mint a hálózat többi tagja.
Megalakult a Tenocasa Advisory Group (TAG), a Tecnocasa csoport befektetési tanácsadó üzletága. A Tecnocasa adatbanknak és az ingatlanközvetítő hálózat tagjai együttműködésének köszönhetően a TAG képes volt az ingatlan piac pontos kiértékelésére, elemzésére.
Megszületett a Millesoli Onlus Alapítvány: a Tecnocasa Csoport megkezdte adománygyűjtő tevékenységét.
2009
A Tecnocasa Holding S.p.A. megszerezte a CF Assicurazioni S.p.A. kisebbségi tulajdonrészét. Ezt követően fokozatosan vásárolta fel a Társaság további réászvényeit. A Társaság 2013-ban megvásárolta a CF Life vállalat 100%-át az életbiztosítási üzletága számára.
2011
A Kiron Partner S.p.A. megvásárolta az Epicas márkát az üzletágon belül.
2012
A La Ducale bevezette a piacra a Habitaria brandet az első olyan olasz luxus lakóépület megépítésével Paulloban (Milano), amely LEED tanúsítványt kapott.
2013
Az ágazati jogszabályok alkalmazásával, a hitelközvetítő hálózat, amely franchise vállalati formaként működött, átalakult Kiron Partner S.p.A. vállalattá.
A Tecnocasa csoport megszerezte a Finanziaria Familiare S.p.A. tulajdonjogát, amely egy, a Cessione del Quinto dello Stipendio keretein belül működő vállalat.
2016
A La Ducale megjelent a luxusingatlanpiacon a Habitaria Garibaldi 95 komplexummal Milánó szívében, az előkelő Brera negyedben.
A Tecnocasa Franchising S.r.l. beolvadt a Tecnocasa Franchising S.p.A vállaltba az ingatlanközvetítő hálózat márkanév használatának egyszerűsítése céljából.